Google ar putea lansa o consola de jocuri sub brandul propriu, profitand de popularitatea jocurilor de pe Google Play si de nevoia de gadget-uri la preturi cat mai accesibile, scrie Wall Street Journal, citand surse din piata. In plus, se pare ca Google, la fel ca si o serie de companii mari precum Apple si Samsung, lucreaza la un ceas "smart:" care sa se sincronizeze cu un smartphone, prin Bluetooth. In aceasta toamna ar urma sa fie lansat unul dintre cele doua gadget-uri.

Sursele spun ca Google ar vrea sa faca designul acestor terminale si sa se ocupe de comercializare. Consola de jocuri ar urma sa ruleze Android si sa beneficeze de imensa popularitate a jocurilor pe care posesorii de smartphone si tableta le descarca de pe Google Play.

Se spune ca Google urmareste cu atentie si dezvoltarea start-up-ului Ouya care a lansat o consola de jocuri ce ruleaza Android si costa 99 de dolari, mult mai putin decat consolele jucatorilor consacrati.

Google lucreaza intens la noua versiune de Android care va fi lansata la toamna si care e cunoscuta sub numele de cod "Key Lime Pie", versiune care va fi mult mai bine adaptata si pentru smartphone-uri mai ieftine si mai simple, mai ales ca ultimele versiuni de Android au fost gandite in special pentru smartphone-uri de top.

In plus, se pare ca Google va da mai mare libertate producatorilor de gadget-uri care pun Android pe terminale, dandu-le mai multe drepturi in promovarea numelui Android.

Despre ceasul inteligent care se poate conecta la internet si care se sincronizeaza cu smartphone-ul s-a scris mult, fiind informatii clare ca Apple si Samsung lucreaza la astfel de modele, in timp ce o serie de companii deja au lansat diverse versiuni. Se spune ca si Google ar lucra la un altfel de ceas care va comunica prin Bluetooth cu smartphone-ul.

Cei de la Google spun ca din 2008 si pana in prezent au fost activate peste 900 de milioane de terminale cu Android, sistemul avand trei sferturi din piata smartphone-urilor si peste 40% din piata tabletelor.