VIDEO Franz Kafka, sarbatorit de Google printr-un logo special

de I.B.     HotNews.ro
Miercuri, 3 iulie 2013, 2:31 Economie | IT

Logo
Foto: Google
Franz Kafka este celebrat de GOOGLE printr-un logo special, la aniversarea a 130 de ani de la nasterea lui. Logo-ul reprezinta o sinteza a operei "Metamorfoza", povestea halucinanta si groteasca a unui agent de vanzari marunt care se transforma peste noapte intr-o ganganie urata, potrivit Mediafax.

Franz Kafka s-a nascut acum 130 de ani, pe 3 iulie, la Praga, intr-o familie de evrei, fiul comerciantului Hermann Kafka si al Juliei Kafka. Limba materna a lui Kafka, in care a si scris mai tarziu, a fost germana.

Reprezentant al prozei moderne, scriitorul a exercitat o influenta decisiva asupra literaturii postbelice. Romanele sale se caracterizeaza printr-o viziune halucinanta, grotesca, stranie asupra realitatii, marcata de expresionism si suprarealism, in care conditia tragica a omului este reprezentata parabolic.

Romanele si nuvelele lui Kafka, inspirate din filosofia lui Soren Kierkegaard, exprima fie sentimentul tragic, impins la paroxism, al individului expus presiunii distructive a unui monstruos aparat birocratic ("Procesul", 1925, "Colonia penitenciara", 1919), fie imposibilitatea omului de a descifra sensul existentei sale civice ("Castelul", 1926), fie dezintegrarea relatiilor interumane ("Metamorfoza", 1915). Impresia de cosmar si tensiunea dramatica, specifice scrierilor lui Kafka, sunt sugerate prin suprapunerea logicului cu absurdul, in forma de parabola, obsesiva.
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

441 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version