Gigantul rus Gazprom asteapta oferte de la cei care pot crea o tableta foarte speciala cu iOS care sa-l ajute pe seful Alexei Miller sa fie la curent in timp real cu tot ce se intampla in companie, scrie agentia RIA Novosti. Partea speciala tine de pretul maxim pe care compania de energie e dispusa sa-l plateasca: 2,8 milioane euro, cerintele fiind ca tableta sa aiba putere mare de procesare, iar orice aplicatie sa se deschida in maxim cinci secunde. In plus, ea trebuie sa fie functionala non-stop, iar daca apare vreo defectiune, remedierea trebuie sa dureze maxim patru ore.

Sigla GazpromFoto: Hotnews

Tableta trebuie sa fie un centru operational de gestiune a companiei si trebuie sa-i furnizeze sefului Alexei Miller tot atatea date cat calculatorul sau din birou. Evident ca trebuie sa aiba o versiune avansata de iOS, sa dispuna de GPS, 3G si WiFi, dar mai ales trebuie sa ii dea in timp real informatii despre 500 de indicatori care sa-l ajute sa ia decizii foarte rapid.

Soft-ul trebuie gandit in asa fel incat sa-i dea lui Miller posibilitatea de a combina rapid oricare dintre indicatori, iar daca lipsesc sinteze explicative sau date factuale, sa fie creati indici speciali care sa dea o idee clara despre acele lucruri. Caietul de sarcini prevede ca lansarea unei aplicatii nu trebuie sa dureze mai mult de cinci secunde, iar fiabilitatea acestei super-tablete trebuie sa fie exceptionala, astfel incat ea sa fie non-stop functionala, sapte zile din sapte. In caz de defectiune, totul trebuie reparat in maxim patru ore.

Tableta trebuie sa aiba si sisteme care sa-l avertizeze pe Miller daca anumiti indici ai business-ului nu sunt in parametri normali.

Gazprom a avut in 2012 afaceri de peste 150 miliarde dolari, iar numarul de angajati se apropie de 400.000. Compania se extinde si in Romania pe partea de benzinarii, dar si la prospectii, prin grupul sarb NIS pe care il detine.