Google a inceput in aprilie sa colecteze imagini de pe stradutele Venetiei cu operatori pregatiti fizic sa duca in spate rucsacurile de 18 kg care au aparate foto speciale, scrie The Guardian. Sunt folosite si vaporasele pentru a fi construite panorame si de pe frumoasele canale, iar orasul va fi pe Street View pana la final de an. Cel mai nou monument descris pe larg de Google este Turnul Eiffel.

Venetia, pe Google MapsFoto: Google

Google a pus pe Street View multe locuri frumoase, peisaje din Antarctica, din Amazonia, interioare ale unor monumente precum Palatul Alhambra, insa lipseste inca orasul care de multi este considerat cel mai frumos din lume: Venetia.

Din aprilie, oameni trimisi de Google cu acele trekkere in spate, rucsacuri de 1,2 metri lungime si 18 kg greutate ce contin performantele camere din ale caror poze sunt construite panorame stradale.

Google se gandeste de ani buni sa puna Venetia pe Street View, insa pana de curand nu avea tehnologia necesara intr-un oras unde masinile nu pot patrunde.

Acum tehnologia este dezvoltata, iar aceste camere purtate in spate fac o poza la fiecare 2,5 secunde, din aceste poze urmand a fi construite panoramele de 360 de grade.