Gigantul software SAP va abandona structura din prezent cand la conducere sunt doi oameni cu puteri egale, urmand ca din primavara lui 2014 sa ramana la conducere doar americanul Bill McDermott. Co-presedintele danez Jim Hagemann Snabe urmeaza a fi numit membru al consiliului de supraveghere al companiei, scrie Financial Tmes.

Cei doi conduc in aceasta formula din 2010, danezul avandu-si biroul principal in sediul din orasul german Walldorf (langa Heidelberg), in timp ce McDermott conducea din Newtown Square, Pennsylvania.

Snabe lucreaza de doua decenii la companie si spune ca modificarea ii va lasa mai mult timp pentru a sta cu familia. Schimbarea inclina balanta spre America unde furnizorul de software de business a avut afaceri tot mai consistente in ultimii ani, mai ales in zona California.

Presa speculeaza ca anuntul e o dovada cu un astfel de model cu doi directori executiv nu este valid fiindca duce la tensiuni intre diversii directori si aduce confuzie in esaloanele superioare.

Tot presa germana a speculat ca Snabe s-a retras fiindca a fost tras pe linie moarta odata cu extinderea in SUA.

SAP AG a fost fondata in 1972, iar cifra de afaceri a trecut de 16 miliarde euro in 2012 cand numarul de angajati a depasit 64.000.