In ultimele luni s-a scris mult pe tema faptului ca Apple lucreaza cu furnizorii pentru testarea unor versiuni de iPhone si iPad cu ecrane mai mari, iar informatia este confirmata si de un articol al Wall Street Journal. La partea de tablete sunt testate versiuni ce se apropie de 13 inch, in timp ce in trecut s-a scris si ca se cauta feedback pentru un smartphone gigant de 5,7 inch.

iPhone 5 are acum ecran de patru inch si se zvoneste ca noul iPhone va creste spre 4,3 inch. iPad Mini are ecran de 7,9 inch, iPad-ul clasic are 9,7 inch, iar Apple ar fi cerut furnizorilor prototipuri ce se apropie chiar si de 13 inch. Evident ca Apple nu va lansa o tableta atat de mare, insa face teste pentru a vedea cum ar fi primita in piata o tableta mai mare, in conditiile in care si alti producatori ai trecut de 11 inch.

Reuters cita in iunie surse care spuneau ca Apple s-ar gandi la lansarea unor versiuni de smartphone cu ecrane mai mare: de 4,7 inch si chiar de 5,7 inch, diagonala care ar duce device-ul in noua categorie botezata phablet, combinatie intre smartphone si tableta in stilul Samsung Galaxy Note 2. In aceasta categorie au intrat si companii precum Sony, Huawei si ZTE, insa exista si un mare grup de clienti care considera ca aceste terminale au ecrane mult prea mari pentru un telefon si sunt greu de folosit cu o singura mana.

Insa, scriu cei de la WSJ, Apple se gandeste ca e nevoie sa isi diversifice gama la fel cum fac multe companii concurente, mai ales ca Apple a pierdut cota de piata si la tablete, dar mai ales la smartphone-uri, din cauza patrunderii pe piata a unui numar foarte mare de terminale cu Android.

Unele surse au scris ca pentru urmatorul iPhone - 5S - Apple se gandise initial sa pastreze actualul ecran de patru inch - dar apoi ar fi decis sa il faca de 4,3 inch, ceea ce va duce la amanarea lansarii cu doua - trei luni, spre final de an.