Amazon.com anunta, cu o zi inainte de vizita presedintelui Obama la unul din centrele de distributie din statul american Tennessee, ca urmeaza sa angajeze 7.000 de oameni in SUA, ca urmare a cresterii numarului de comenzi, relateaza AFP.

Amazon.com, care in mod surprinzator a raportat pierderi in intervalul aprilie-iunie, are peste 20.000 de angajati la centrele de distributie din SUA, spune ca vrea sa mai angajeze 5.000 de persoane la aceste centre care gestioneaza comenzile. In plus, Amazon.com a inceput deja recrutarea a 2.000 de persoane pentru serviciile de relatii cu clientii.

Anuntul nu este deloc intamplator fiindca marti, presedintele Obama viziteaza unul dintre centrele de distributie din Chattanooga, statul Tennessee. Compania spune ca anul trecut a deschis opt centre de gestiune a comenzilor, creand mii de locuri de munca.

Amazon avusese in Q2 2012 profit de 7 milioane dolari, insa acum a anuntat pierderi de 7 milioane dolari pentru Q2 2013, justificate si prin faptul ca s-au facut investitii in depozite si in noi centre de date si automatizari.

Totusi, vanzarile au avansat cu 22% pe plan mondial, spre 15,7 miliarde dolari pentru intervalul aprilie-iunie. In America de Nord cresterea a fost de 30%, iar in restul lumii avansul a fost de 13%, in timp ce pentru trimestrul in curs estimarile de vanzari sunt intre 15,45 si 17,15 miliarde dolari.