Premierul britanic David Cameron a cerut joi boicotarea retelelor sociale "abjecte" care nu protejeaza tinerii de hartuirea pe internet, dupa recenta sinucidere a unei adolescente, care a starnit vii controverse, scrie AFP.

Hannah Smith, o britanica de 14 ani, s-a spanzurat in 2 august dupa ce a cazut victima, spune tatal ei, mesajelor care o indemnau sa-si curme viata pe site-ul ask.fm, foarte popular in randul adolecentilor.

"Exista ceva ce noi toti putem face atat in calitate de parinti cat si de utilizatori de internet, sa nu mai folosim anumite site-uri abjecte. Boicotati-le, nu mai intrati, nu va mai inscrieti", a spus David Cameron, la televiziunea Sky News.

"Sunt pe deplin dispus sa examinam toate actiunile ce pot fi adoptate pentru a incerca sa impiedicam viitoare tragedii ca aceasta", a asigurat premierul. "A face anumite lucruri online nu te aseaza deasupra legii. Daca inciti pe cineva sa faca rau, daca inciti la violenta, este o incalcare a legii, fie ca esti online sau nu", a avertizat acesta.

Un purtator de cuvant al ask.fm calificase marti moartea lui Hannah Smith drept o "adevarata tragedie", adaugand ca site-ul coopereaza deplin cu politia in ancheta.

"Ask.fm incurajeaza activ toti utilizatorii si parintii lor sa raporteze orice act de hartuire", a precizat purtatorul de cuvant, precizand ca o echipa de moderatori a fost insarcinata cu stergerea continutului abuziv semnalat.

Creat in 2010 in Letonia, ask.fm este o retea sociala care functioneaza pe principiul intrebari-raspunsuri. Desi este necesara furnizarea unei adrese de e-mail pentru a deschide un cont, site-ul permite si trimiterea de mesaje anonime.

Ask.fm are 13,2 milioane de utilizatori pe zi si ocupa locul noua la nivel mondial in randul retelelor sociale, din punct de vedere al frecventei de utilizare, potrivit datelor oferite de site-ul specializat comScore in luna iunie.

Chestiunea hartuirii pe internet este foarte sensibila in Marea Britanie, unde mai multe femei, printre care si deputate, au fost amenintate recent cu violul sau moartea pe Twitter.