Retailer-ul online eMAG deschide la Craiova un centru de programare la care vor lucra 18-20 de oameni pe proiecte precum platforma Marketplace. Este primul entru software pe care compania il deschide in afara Capitalei, planurile fiind ca si la centrul din Bucuresti sa se mai faca recrutari.

Anual, peste 1.000 de CV-uri de programatori trec prin departamentul de HR, recrutarea in aceasta zona fiind o prioritate pentru eMAG. "Lucram cu cateva firme de la care am primit multe CV-uri ale unor oameni foarte buni, care nu vroiau relocare in Bucuresti. Asa am inceput sa luam in calcul deschiderea unor centre locale de dezvoltare, in diferite parti ale tarii", spune Irina Minicinopschi, HR manager eMAG. "Pe primul dintre acestea l-am deschis la Craiova fiindca am gasit aici mult potential si pentru ca am vrut ca, intr-o prima faza, sa fim aproape de Bucuresti pentru a testa modalitatea de lucru.", spune Irina Mincinopschi, HR manager eMAG.

Dupa Craiova, cel mai probabil vor urma alte asemenea hub-uri de programare, in diferite puncte din tara. ￯Ne intereseaza in acelasi timp si sa punem bazele unor parteneriate cu universitatile din Bucuresti cat si din tara￯, adauga Mincinopschi.

Hub-ul eMAG din Craiova va debuta cu o echipa de sapte programatori care vor lucra la platforma Marketplace si la alte proiecte interne de dezvoltare. Pana la sfarsitul anului se prognozeaza ca echipa din Craiova va ajunge pana la 18-20 de angajati.

Si recrutarile din Capitala vor continua, echipa de dezvoltare de software a eMAG fiind intr-o crestere accelerata pentru a acoperi proiectele de business implementate de companie in urmatoarea perioada.

Din 2010 pana azi, departamentul de software development al eMAG a crescut de zece ori ca numar de angajati,