In prima parte a zilei de duminica o multime de site-uri cu terminatia .cn au fost victima unui atac concertat de tip DDoS care pare sa fie cel mai puternic de acest tip din istoria Chinei, scrie Computerwold. China este banuita ca a initiat o multime de atacuri informatice la adresa Occidentului, dar incidentul de acum dovedeste ca desi are forta mare de atac, China nu sta atat de bine cu apararea.

Primele atacuri au fost in jurul ore 0, duminca, un val a urmat la ora 2 noaptea, iar altul la 4 noaptea. O serie de site-uri cu terminatia .cn au fost imposibil de accesat in cursul diminetii, dar problemele s-au rezolvat pana la ora 10, duminica.

Atacurile au facut inaccesibila pentru unii useri si foarte populara retea sociala Weibo, insa pana luni toate problemele par sa se fi rezolvat

Atacul a fost de tip DDoS prin care retele de calculatoare infectate trimit atat de mult trafic catre un site tinta, incat il "pun la pamant".

Interesant este ca de foarte multe ori China a fost aratata cu degetul ca fiind sursa unor atacuri informatice sofisticate catre SUA si Europa de Vest, rar aparand si stiri in care China este victima si nu agresor.

Iata ca acum se dovedeste ca, desi China are un internet foarte strict controlat si filtrat si sta bine la ofensiva, partea defensiva nu este chiar bine pusa la punct.

Compania CloudFare ce ofera servicii de securitate cibernetica spune ca a observat o scadere de 32% a traficului pentru miile de domenii chineze monitorizate, comparatia fiind cu ziua de sambata.