Locuitorii din Bucuresti, Ploiesti, Cluj Napoca, Iasi, Timisoara, Constanta si Craiova pot sa afle incepand de miercuri, 11 septembrie, informatii privind transportul public din aceste orase, prin intermediul serviciului Google Maps Transit, la adresa maps.google.ro. Serviciul afiseaza toate rutele existente pentru a ajunge la o anumita destinatie, cuprinzand toate liniile de transport in comun recomandate - metrou, autobuz, tramvai sau troleibuz, cat si informatii despre statii si rute. Informatiile despre transport public sunt disponibile atat pe versiunea de desktop a Google Maps, cat si pentru Android si iPhone.

Informatii despre transportul public din Bucuresti in Google MapsFoto: Google

Informatii despre transportul in comun in aceste orase au fost adaugate in urma unui parteneriat intre Google si firmele SimPlus si Concept Plus. Aceasta este a doua etapa a dezvoltarii serviciului Google Transit din Google Maps in Romania, dupa ce, in martie 2012, Brasovul a devenit primul oras pentru care au fost oferite informatii privind transportul public.

Cum se pot obtine informatii despre urmatorul autobuz sau tramvai, sau indicatii de orientare catre o destinatie folosind transportul public, folosind aplicatia Google Maps pentru iPhone-uri si telefoane Android:

  • deschideti aplicatia Google Maps de pe telefonul mobil cu Android sau iPhone
  • accesati sectiunea 'Indicatii de orientare', introduceti punctul de plecare si destinatia.
  • Selectati optiunea 'Transport public' (butonul marcat cu imaginea unui autobuz).
  • Google Maps va afisa rutele disponibile si itinerariul, cu informatii despre numarul liniei, timpii de deplasare, pozitionarea statiilor.

Serviciul este disponibil și pe desktop, la adresa la adresa maps.google.ro.

"Adaugarea de informatii privind transportul public in Google Maps va face deplasarea in orase mai usoara si simpla. Incepand de astazi, localnicii, dar si vizitatorii si turistii, pot obtine informatii privind mijloacele de transport in comun locale si pot alege itinerariile dorite direct din Google Maps", a declarat Dan Bulucea, Country Manager Google Romania.

La nivel mondial, Google ofera informatii de tranzit pentru mai mult de 1 milion de statii din 800 de orase.

SimPlus este o companie specializata in plata prin SMS si ofera solutii complete de afisare pentru televiziune, micropayment - abonamente la ziare, abonamente IPTV, jocuri de televiziune, mobile content, plata pentru transport in comun, solutii de plata pentru vending machines. SimPlus a lansat primul serviciu SMS cu suprataxa din Romania in decembrie 2002.

Concept Apps este o companie romaneasca fondata in 2012, specializata in dezvoltarea de GIS software si aplicatii mobile (iOS, Android si Windows Phone).