​Twitter, reteaua de microblogging care valoreaza undeva in jurul a 10 miliarde dolari, a depus primele acte in vederea intrarii pe Bursa, a anuntat compania. Twitter are circa 200 de milioane de useri activi si a reusit sa integreze cu succes publicitatea in retea, estimarile fiind ca va ajunge sa obtina un miliard de dolari anual, scrie AFP.

Twitter s-a infiintat acum sapte ani si este celebra pentru mesajele cu maxim 140 de caractere. Vedete, inalti oficiali, companii, folosesc reteaua sa comunice rapid cu fanii, iar zilnic sunt postate in jur de 400 milioane de mesaje (tweets).

Este cea mai asteptata listare de IT de la Facebook incoace, iar compania a facut primul pas, depunand un set de acte care oficializeaza procedura de listare. Urmeaza alte cateva etape ce vor dura luni bune, insa listarea este asteptata cu mare interes, mai ales ca Twitter a reusit sa monetizeze cu succes popularitatea site-ului si sa integreze mesajele publicitare cu succes, fara a-si supara userii.

Estimarile arata ca anul acesta Twitter ar putea obtine 600 milioane dolari din publicitate, iar in 2014 ar putea ajunge spre un miliard. Reteaua ar valora undeva intre 10 si 15 miliarde dolari.