​Nokia va lansa pe 22 octombrie la un eveniment in Abu Dhabi prima sa tableta si alte cinci smartphone-uri, inclusiv unul cu ecran mare de 6 inch care va fi plasat in segmentul phablet, la granita dintre smartphone si tableta, scrie presa de specialitate. E de asteptat ca noile terminale sa fie vandute sub brandul Lumia, nu sub cel al Microsoft, scrie ITWire.

Engadget scrie ca autoritatile americane din domeniul telecom si-au dat aprobarea si au omologat o tableta Nokia cunoscuta sub numele de cod Sirius care va dispune, se pare, de un ecran de 10,1 inch, procesor quad core Qualcomm Snapdragon 800 de 2,15 GHz si Windows RT. Despre o tableta Nokia s-a scris inca din 2010, dar nimic nu a aparut pe piata.

Sursele mai scriu ca aceasta tableta va fi vanduta suib numele Lumia 2520, insa la eveniment vor mai fi prezentate cinci smartphone-uri, dintre care unul numit Lumia 1520, va avea ecran de 6 inch si va fi incadrat in categoria phablet, la granita dintre smartphone si tableta.

Un alt telefon ce va fi anuntat este Lumia 929 care va dispune de o camera de 20 MP. Nokia spera ca prin aceste lansare sa aiba o gama ceva mai dezirabila pe o piata unde vanzarile sale s-au prabusit in ultimii ani.