Toshiba vrea ca pana in martie 2014 sa injumatateasca numarul de lucratori ai diviziei de TV-uri, in plan fiind si renuntarea la doua din cele uzine de profil, cele doua scenarii luate in calcul fiind de vanzare sau inchidere a unitatilor de productie, scrie AFP. Toshiba, ca si celelalte mari concerne japoneze de electronice, au fost afectate de preturile mici cu care au venit companiile chineze, coreene si taiwaneze.

Toshiba fabrica televizoare in China, Indonezia si Polonia, dar nu a comunicat care vor fi sit-urile de productie la care se va renunta. Cert este ca pana in martie efectivele diviziei vor fi reduse cu 3.000 de oameni.

Divizia de "produse digitale" in care se incadreaza si productia de televizoare a avut in anul fiscal 2012-13 pierderi de cinci ori mai mari fata de anul anterior.

Compania a spus ca va desprinde productia de televizoare din divizia Digital Products & Services Company si o va integra in divizia de eletrocasnice (Home Appliances Corporation).

Grupul nipon spune ca masurile sunt gandite sa inbunatateasca profitabilitatea, iar pe viitor va pune accentul pe productia de televizoare mai scumpe cu ecrane mai mari si cu tehnologia 4k unde se intrezareste cerere buna.

Toshiba are 206.000 angajati pe plan mondial.