​Reteaua de socializare Twitter a anuntat ca a ales sa se listeze pe NASDAQ, cel mai probabil de la jumatatea lui noiembrie, in timp ce discutiile cu potentialii investitori incep la 28 octombrie. Totusi, pierderile s-au triplat in trimestrul trecut, insa partea buna este ca cifar de afaceri a crescut cu peste 100% pe fondul cheltuielilor cu marketingul si cu investitiile.

Twitter si-a anuntat rezultatele financiare pentru primele noua luni, iar ele indica o crestere puternica a cifrei de afaceri, la 422 milioane dolari, in timp ce pierderea neta a fost de 134 milioane dolari.

Cifra de afaceri a crescut cu 105%, in timp ce pierderile au crescut de la 70,7 milioane dolari, la 133,8 milioane dolari. Numarul de useri care intra macar o data pe luna pe retea a urcat de la 218 milioane la final de iunie, la 232 milioane in septembrie, in timp ce numarul a urcat cu 39% in ultimul an.

Si ponderea veniturilor din publicitate de pe dispozitivele mobile a urcat de la 65% in Q2, la 70% din Q3. Compania angajeaza in ritm alert, efectivele ajungand la 2.300 de persoane, avans de 80% intr-un an.

Listarea se va produce la NASDAQ, probabil pe la jumatatea lui noiembrie, iar din 28 octombrie incep discutiile de convingere cu investitorii. Chiar daca pierderile au crescut, faptul important este ca veniturile au crescut cu peste 100%.