Personal nu vad o iesire la Bursa pentru Bitdefender mai devreme de 2016, a declarat marti Florin Talpes, seful BitDefender, cu privire la planurile de listare ale companiei. "Ma gandesc la anumite praguri valorice pe care le-am atinge si credem ca un prim prag semnificativ il vom atinge in 2015. Pentru 2013 estimam o crestere cu 25% a veniturilor, cea mai mare crestere fiind pe online", a spus acesta.

In ce zona ar investi, daca ar fi sa faca acest pas intr-un business de tehnologie?

  • "Sunt de parare ca orice isi alege cineva, chiar orice, poate sa aiba succes. Am vazut atatea situatii din piete extraordinar de mature, in cadere chiar, in care a aparut un actor nou, cu un alt model si care a bruscat piata si in cativa ani a devenit dominant in piata. Eu cred ca prima alegere este sa te focalizezi pe ceva. Sunt atat de multe oportunitati, totul este sa te concentrezi pe ceva sa nu-ti imprastii resursele", a spus Florin Talpes in cadrul evenimentului ZF Digital.

Bitdefender, holding olandez cu radacini romanesti, are peste 500 de angajati in total, din care 80% sunt in Romania si 20% in cateva tari: SUA, Spania, Danemarca, Marea Britanie, Germania, Emiratele Arabe si Japonia.

In luna februarie din acest an, Florin Talpes a declarat ca furnizorul de solutii de securitate informatica Bitdefender se va concentra in 2013 pe vanzarea de solutii antivirus catre companii din tari precum Germania si SUA, insa numarul de angajati va ramane stabil, strategia fiind sa se faca mai multe cu efectivele din prezent.

Compania nu a dat date exacte despre numarul de useri care folosesc produsele sale antivirus, ci comunica faptul ca tehnologia Bitdefender este pe 500 de milioane de calculatoare fiindca o serie de companii care vand solutii de securitate informatica folosesc codul creat de Bitdefender. Compania nu a furnizat date legate de cifra de afaceri, insa a precizat ca vanzarile sale online au crescut cu 30% in 2012 pe plan local si ca pe piata americana cota Bitdefender a depasit 5%.