Twitter a anuntat ce asteapta la intrarea pe Bursa, compania decizand sa "puna la bataie" pentru inceput 70 de milioane de actiuni din care va putea obtine maxim 1,4 miliarde dolari din IPO. Intrarea pe Bursa este in noiembrie, pretul actiunilor va fi unedva in intervalul 17-20 dolari, iar analistii spun ca valoarea este una prudenta, cei de la Twitter nedorind sa repete esecul din primele luni de dupa listarea Facebook.

Twitter vine la IPO cu 13% din actiuni, iar la acest pret stabilit compania valoreaza 11 miliarde de dolari. Reteaua de microblogging are 218 milioane de utilizatori care pun zilnic in total jumatate de miliard de mesaje "tweets". Compania este pe pierdere, insa veniturile din publicitate au crescut cu peste 60% anual si lucrurile se anunta tot mai promitatoare.

Pretul de 17-20 dolari/actiune este considerat ca fiind unul prudent, care lasa loc de crestere, un contra-exemplu fiind cel al Facebook care s-a listat cu 38 dolari/actiune, ca pretul sa scada chiar si la 18 dolari in cateva luni. Acum insa, Facebook si-a revenit si actiunile bat record dupa record.

Twitter intra cu 70 de milioane de actiuni, iar cateva institutii bancare pot cere emiterea unui numar suplimentar de 10,5 milioane actiuni.