Investitorii se aratau relativ pesimisti in legatura cu rezultatele financiare ale Microsoft, companie care isi cauta un nou sef si este intr-o perioada de transformare, dar cifrele s-au dovedit mult mai mari, relateaza Reuters. Profitul a urcat in Q3 la peste cinci miliarde dolari, iar veniturile au depasit 18,5 miliarde, vanzarile de software catre companii crescand pe o piata in care consumatorii individuali cumpara tot mai putine PC-uri.

Ajutate de progresul Office, vanzarile Microsoft trimestrul trecut au avansat cu 16%, spre 18,5 miliarde dolari, cu 700 milioane dolari peste estimarile analistilor. Profitul a urcat de la 4,5 miliarde dolari, la 5,2 mld, adica 17%, iar actiunile au urcat si ele cu cateva procente dupa anunt.

Din veniturile totale, peste 11 miliarde dolari au fost obtinute din vanzarile catre companii, iar peste 7 miliarde din vanzarile catre consumatori unde a contat si prezenta tabletei Surface ale carei vanzari au totalizat 400 milioane dolari.

Desi vanzarile de PC-uri au scazut cu 9%, Microsoft spune ca in randul clientilor companii achizitiile au avut mult mai putin de suferit, iar dovada tine de rezultatele bune pe partea de Office. Totusi, a scazut cu 7% valoarea vanzarilor de Windows catre producatorii de PC-uri.

Microsoft, al carui sef Steve Ballmer se va retrage in 2014, este optimista pentru trimestrul in curs, estimand o cifra de afaceri solida in intervalul 23,1-24,1 miliarde dolari. Compania spune ca procesul de transformare al companiei, intr-una de device-uri si servicii este in grafic.