​Toshiba vinde companiei taiwaneze Compal Electronics uzina ce produce LCD-uri in sud-vestul Poloniei, decizia fiind parte a planului de restructurare a diviziei TV care a avut rezultate slabe in ultimii ani, scrie AFP. Grupul a oprit in 2012 productia de televizoare in Japonia si mare are doua uzine, in Indonezia si China, urmand sa renunte la una dintre ele.

Compania Toshiba Television Central Europe producea LCD-uri in oraselul polonez Kobierzyce din regiunea Silezia, fabrica avand 700 de angajati. Noul proprietar, Compal Electronics din Taiwan, a mai colaborat cu Toshiba, iar pe viitor uzina va mai produce pentru brandul nipon la aceasta unitate, televizoarele urmand sa ajunga pe pietele europene.

Toshiba mai are in Indonezia si China uzine de productie de televizoare, iar sursele spun ca se va renunta la uzina din China si va fi pastrata uzina din Indonezia.

Pentru a castiga in competitivitate si pentru a fi reduse cheltuielile, numarul de angajati ai diviziei TV se va injumatati de la valoarea de 6.000.