Dell s-a confruntat cu o problema iesita din comun dupa ce clienti din mai multe parti ale lumii s-au plans ca un model nou de laptop emana un miros asemanator cu urina de pisica, relateaza The Guardian. Compania a spus ca nu exista nicio contaminare biologica si niciun pericol pentru sanatate, explicand ca mirosurile vin din procesul de fabricatie care a fost schimbat.

Dell Latitude E6430uFoto: notebookavenue

In iunie 2013 cumparatori ai modelului Latitude E6430u s-au plans pe forumuri ca laptopul emana, mai ales din zona tastaturii, un miros asemanator cu cel al litierei unei pisici. Tot mai multi cumparatori ai acestui model s-au plans de neplacere, iar compania i-a sfatuit intai sa curete laptop-ul, insa mirosul nu a disparut.

Dell a inlocuit laptop-urile afectate, insa unii clienti s-au plans ca si cele noi miroseau la fel. Dell a venit cu explicatii suplimentare, spunand ca nu e vorba de o contaminare biologica si ca mirosul nu este periculos pentru sanatate.

Compania a precizat ca mirosul rezulta din procesul de fabricatie care insa a fost recent modificat, astfel ca din octombrie nu ar trebui sa mai existe niciun model cu probleme.