Lenovo a lansat doua noi modele de tablete numite Yoga despre care spune ca au o autonomie de 18 ore de browsing web, cea mai buna valoare din piata, scrie PC World. Tabletele lansate pana acum au maxim 11 ore autonomie promisa, dar in uzul de zi cu zi valorile sunt clar mai mici, in special la partea video. Tabletele Yoga a fost lansate la New York de Ashton Kutcher.

Lenovo YogaFoto: Captura YouTube

Lenovo a lansat tableta Yoga, disponibila in versiunile cu ecran de 8 inch si 10,1 inch. avand baterii cilindrice de mare capacitate, in stilul celor de la laptop-uri, autonomia promisa este de 12-14 ore de vizionare filme HD si de maxim 16-18 ore de browsing web.

Versiunea de 8 inch costa de la 249 dolari in SUA, iar cea de 10,1 inch costa 299 dolari. Greutatea este 400 de grame pentru cea mica si 600 grame pentru cea mare.

Tableta are un maner cilindric care permite trei moduri de folosire, inclusiv pentru a putea sa stea singura aproape vertical pe masa. Tabletele mari, de peste 7 inchi, sunt incomode si trebuie tinute cu doua maini si de aceea manerul este o solutie, spun cei de la Lenovo.

Tabletele lansate acum ruleaza Android 4.2 si pot fi utilizate pentru a incarca alte device-uri prin micro-USB. Procesorul este MediaTek quad-core 1.2GHz. rezolutia este 1280 x 800 pixeli, pe partea frontala camera este de 1,6 MP. iar cea de pe spate este de 5 MP.

Lenovo a lansat o multime de dispozitive hibride (la granita dintre laptop si tableta) iar in China vinde milioane de smartphone-uri pe trimestru.

Review al Engadget

Video oficial al Lenovo