Sony Computer lanseaza in Romania consola de jocuri PlayStation 4 (PS4) pe data de 29 ianuarie 2014, ea urmand a fi comercializata la un pret incepand de la 1.799 lei.

Sony PS4Foto: Sony

Tot pe 29 ianuarie se vor lansa si o serie de periferice printre care se numara controller-ul wireless DUAKSHOCK4, statie de incarcare pentru aceasta, dar si un suport vertical pentru consola PS4.

PSA 4 a fost anuntata in februarie anul acesta ca succesor al PS3, iar lansarea a fost pe 15 noiembrie pe plan mondial. Procesorul este 8-core AMD, memoria este 8 GB (GDDR5) unified, iar hard-ul este de 500 GB.

PlayStation 4 va beneficia de o gama variata de jocuri disponibila inca din momentul lansarii. Printre titlurile exclusive platformei se numara Killzone, Shadow Fall, sau platformer-ul KNACK.

Mai mult, studiourile Sony Computer Entertainment din intreaga lume lucreaza la dezvoltarea a peste 30 de titluri precum InFamous: Second Son, The Order: 1886, Siren, Hell Divers, Shadow of the Beast si Everybody¬s Gone to The Rapture. Dintre toate aceste jocuri 20 vor fi disponibile in primul an de la lansare, iar 12 nu fac parte din serii deja existente.

Dintre cele in jur de 110 de titluri third party aflate in dezvoltare pentru PS4, in perioada urmatoare vor aparea jocuri precum Destiny, produs de Bungie si publicat de Activision, Call of Duty: Ghosts si Skylanders Swap Force, de la Activision, Diablo III de la Blizzard Entertainment, KINGDOM HEARTS III si FINAL FANTASYᅡ XV, semnate SQUARE ENIX, Assassin¬s Creed IV Black Flag si Watch_Dogs, produse si publicate de Ubisoft Entertainment.

Jucatorii vor putea sa achizitioneze o serie de titluri independente (indie), precum: N++ (Metanet), Volume (Mike Bithell), Wasteland Kings (Vlambeer), Binding of Isaac: Rebirth (Nicalis), Guns of Icarus Online (Muse Games), Super Exploding Zoo (Honeyslug), Road Not Taken (Spry Fox) si Hotline Miami 2: Wrong Number (Dennaton).