Intel Romania anunta extinderea echipei locale cu 35 de angajati, care dezvolta software educational la Cluj-Napoca. Pana pe 8 noiembrie acestia au facut parte din compania Kno, achizitionata la nivel mondial de Intel. Kno a fost fondata in 2009 la Santa Clara, California si in noiembrie 2013 a fost preluata de Intel care ajunge in Romania la 380 de angajati.

Ca si activitati principale, la Cluj se face digitalizarea manualelor clasice si se lucreaza la o platforma digitala de interactiune intre elevi si profesori in clasa. Centrul lucreaza pentru pietele internationale, insa pe viitor nu sunt excluse parteneriate cu edituri romanesti si cu companii de software pentru digitalizarea unor manuale in romana.

Kno este lider in dezvoltarea de software educational pentru clasele I-XII si furnizeaza solutii pentru eReadere si eTextbooks, unelte de colaborare si evaluare a activitatii din clasa, managementul licentierii si distributiei de carti, precum si solutii complete pentru scoli, incluzand date analitice despre activitatea si evolutia fiecarui elev.

In urma achizitiei de catre Intel, continutul digital al bibliotecii Intel Education Solutions pe plan mondial se ridica la peste 225.000 de titluri de carti pentru clasele I-XII si invatamantul superior, prin parteneriate cu 75 de edituri de carti educationale. Aplicatiile Kno pot fi rulate pe diferite dispozitive si sisteme de operare, fie ca este vorba de iOS, Windows sau Android.

Compania Kno are centre de dezvoltare de software educational in Statele Unite ale Americii si India. in Europa unicul birou Kno este cel din Cluj-Napoca. Intel si Kno au colaborat si inainte de achizitie, inovatiile Kno facand parte din suita software Intel Education Solutions; de asemenea, Kno s-a aflat in portofoliul de companii al fondului de investitii Intel Capital.

Intel in Romania

Momentan, prezenta Intel in Romania este reprezentata de:

o Biroul de Vanzari si Marketing - Bucuresti;

o Centrul de Dezvoltare Software, Intel Romania Software Development Center ¬ Bucuresti

o Centrul de Dezvoltare de Software Educational ¬ Cluj-Napoca;

o Subsidiara companiei Wind River - Galati