Lenovo a lansat in tara doua noi modele de tablete numite Yoga despre care spune ca au o autonomie de 18 ore de browsing web, cea mai buna valoare din piata. Exista un model cu ecran de 8 inch si altul de 10,1 inch, preturile pornesc de la 1.260 lei, iar asteptarile de vanzari pentru luna decembrie sunt de 3.000 de unitati. Lenovo vrea sa aduca in tara la inceput de 2014 si primele smartphone-uri care acum se vand in tari precum Serbia, Ucraina si Rusia.

Lenovo YogaFoto: Lenovo

Lenovo a lansat tableta Yoga, disponibila in versiunile cu ecran de 8 inch si 10,1 inch. avand baterii cilindrice de mare capacitate, in stilul celor de la laptop-uri, autonomia promisa este de 12-14 ore de vizionare filme HD si de maxim 16-18 ore de browsing web.

Versiunea de 8 inch costa de la circa 1,260 lei, iar cea de 10,1 inch costa cu circa 400 de lei in plus. Greutatea este 404 de grame pentru cea mica si 610 grame pentru cea mare. Lenovo vinde si o tastatura Bluetooth optionala pentru modelul de 10 inch care functioneaza ca un capac, porneste tableta din modul sleep cand este detasata si o opreste cand este atasata. Pretul capacului-tastatura este de circa 550 lei.

Tableta are un maner cilindric care permite trei moduri de folosire, inclusiv pentru a putea sa stea singura aproape vertical pe masa. Tabletele mari, de peste 7 inchi, sunt incomode si trebuie tinute cu doua maini si de aceea manerul este o solutie, spun cei de la Lenovo.

Tabletele lansate acum ruleaza Android 4.2 si pot fi utilizate pentru a incarca alte device-uri prin micro-USB. Procesorul este MediaTek quad-core 1.2GHz. rezolutia este 1280 x 800 pixeli, pe partea frontala camera este de 1,6 MP. iar cea de pe spate este de 5 MP.

Memoria RAM este de 1 GB, iar stocarea este de 16 GB, extensibila pana la 64 GB.

Cronicile din presa americana nu lauda procesorul, rezolutia si camera, insa sunt elogioase cand e vorba de autonomia bateriei si pret.

Lenovo a lansat o multime de dispozitive hibride (la granita dintre laptop si tableta), iar in China vinde milioane de smartphone-uri pe trimestru. Brandul Yoga este cunoscut in piata de la dispozitivele hibirde vandute de Lenovo.

Lenovo a devenit in acest an lider la volumele de PC-uri vandute atat pe plan mondial, cat si in Romania. Compania vrea sa aduca si la noi smartphone-urile care se vand in tari precum Rusia, Ucraina si Serbia, iar atuul este legat, ca si in cazul Yoga, de autonomia prelungita a bateriei. Compania ar vrea sa aduca smartphone-urile in primul trimestru, Romania putand fi prima tara UE in care aceste terminale ajung.

Despre autonomia bateriei producatorul spune ca poate varia in functie de mai multi factori, inclusiv nivelul de intensitate luminoasa a ecranului, aplicatiile active, setarile de administrare a resurselor bateriei, vechimea bateriei si alte setari ale utilizatorului. Testarea s-a facut printr-o descarcare totala a bateriei in timpul urmatoarelor operatiuni: doua ore de redare video plus doua ore de redare audio MP3 in modul Stand-by plus doua ore de navigare internet folosind WiFi in modul Tiltplus 12 ore de lectura in modul Hold.