F64, unul dintre cele mai cunoscute magazine online din tara, cu o cifra de afaceri anuala de 18 milioane de euro, va fi preluat de un investitor strain, a anuntat vineri compania. F64 a fost infiintata in urma cu 12 ani de catre Marian Alecsiu si Daniela Becheru. Luni, 16 decembrie, compania organizeaza o conferinta de presa, in care cei doi actionari vor vorbi despre motivele care au stat la baza tranzactiei si vor comunica cine este investitorul.Contactati de HotNews.ro, reprezentantii F64 nu au dorit sa ofere mai multe detalii pana la evenimentul de luni.

F64, preluat de un investitor strainFoto: Captura F64

Initial a fost o afacere mica, intre prieteni, inceputa dintr-o mare pasiune pentru fotografie. In acest an, F64 a inceput sa vanda si smartphone-uri si tablete.

Dupa mediatizata campanie Black Friday, F64 a inregistrat o crestere in zona echipamentelor foto-video cu specificatii premium de 70%, comparativ cu anul trecut.

Anul 2013 fata de 2012 poate fi considerat un an bun pentru zona e-commerce, dar nu si pentru piata foto, avand in vedere ca aceasta a scazut cu 15%. Totusi, in aceste conditii, business-ul F64 a inregistrat o crestere de 12 procente. Vanzarile aparatelor mirorless s-au dublat, iar vanzarile aparatelor compacte si DSLR au crescut cu 8,6 procente. Accesoriile pentru aparatele DSLR au inregistrat si acestea vanzari mari pentru mid si high level, cum ar fi: obiective, memorii, filtre si imprimante foto.

Rezultatele inregistrate de F64 in campania de Black Friday 2013 s-au concretizat in 14.800 de produse comandate, cu peste 75% mai mult decat in 2012 si venituri de peste 9 milioane de lei.

"Tot in acest an, F64 a obtinut Premiul pentru cel mai bun magazin online in domeniul IT&C, respectiv Premiul pentru magazinul online cu cea mai buna prezenta in Social Media in cadrul Galei Premiilor eCommerce.

Astfel, deoarece pozitia F64 in contextul actual al pietei foto-video este una favorabila, decizia de schimbare a actionariatului este destul de previzibila. In zilele urmatoare managementul F64 va oferi mai multe detalii despre schimbarile ce au loc in aceasta perioada", se mentoneaza in comunicatul companiei.

Despre F64 Studio

F64 Studio, lider pe piata echipamentelor foto-video din Romania, detine cel mai mare magazin online de profil pe piata romaneasca de comert electronic: www.F64.ro. F64 Studio inseamna atat un spatiu fizic pentru o gama variata foto-video, cat si un magazin online, pentru clientii care agreeaza sistemul platilor online si al livrarilor la domiciliu.