​Milioane de utilizatori de Gmail nu si-au putut accesa vineri timp de circa o ora casuta de mail, insa cea mai neplacuta surpriza a avut-o un user de Hotmail din SUA care s-a trezit cu mii de e-mail-uri spam din cauza acestui bug Google.

TechCrunch a scris despre patania lui David Peck din Fresno, California care s-a trezit ca primeste vineri 500 de e-mail-uri nedorite pe ora, intamplarea continuand ore bune.

Sursa e-mail-urilor spam s-a dovedit a fi una surpriza: bug-ul aparut la Google. Cand userii Google scriau Gmail pe motorul de cautare, incercand sa intre in contul de e-mail, li se deschidea o fereastra de compunere a unui e-mail in care deja era scrisa adresa de Hotmail a omului din California.

Urmarea a fost ca Peck a pirmit mii de e-mail-uri fara text de la oameni care au dat click, incercand sa intre pe Gmail.

Google a admis intr-o postare ca din cauza unui bug, o parte din utilizatorii de Gmail nu au putut intra in mail timp de 25 de minute, in timp ce pentru un numar mai mic, circa o zecime, problema a durat o jumatate de ora mai mult.

Blogul SearchEngineLand scria inca de la mijlocul saptamanii trecute ca exista un bug de Gmail care se manifesta ciudat si poate face victime in randul utilizatorilor altor clienti de e-mail. Adresa de e-mail observata era alta insa, nu cea a omului din California.