Astazi (marti, 28 ianuarie) este ziua protectiei datelor personale - pe 28 ianuarie se celebreaza in fiecare an semnarea primul act normativ international in domeniu - Conventia Consiliului Europei numarul 108. De altfel astazi a fost organizat de catre Autoritatea romana un eveniment de dezbatere a domeniului si au lansat si un clip de constientizare a importantei datelor personale (prezentat mai jos) - am mai scris pe twitter ce mi s-a parut interesant la eveniment. (Am fost si saptamina trecuta la CPDP, deci sunt mai cinic decit obicei), scrie Bogdan Manolea, pe blogul lui, Drept & Internet - noutati si opinii.

Pentru cei care sunt interesati de noul pachet de protectia datelor (regulament + directiva), exista un comunicat de astazi al Comisiei Europene care mai clarifica din ceea ce deja se zvonea deja: pachetul de protectia datelor va fi probabil adoptat abia spre sfarsitul anului si in nici un caz inainte de alegerile europarlamentare din Mai 2014.

Dar eu profit insa de ocazie pentru a atinge insa 2 subiecte:

1. Am ridicat manusa aruncata de Nicoleta Rusu in ideea de a face o serie de evenimente legate de explicarea notiunilor din domeniul protectiei datelor personale. Nu vrem sa citim din lege (ca asta se presupune ca stim cu totii), ci mai degraba sa avem un eveniment interactiv cu prezentari care sa starneasca interactiunea si, mai ales, participantii sa afle cum sa aplice efectiv legea protectiei datelor in activitatea lor de zi cu zi.

Primul subiect l-am propus a fi legat de Newsletter vs. spam si va avea loc pe 12 Februarie 2014. Detalii referitoare la locatie si inregistrare le gasiti aici.

2. Sunt implicat ca expert afiliat al CRPE intr-un proiect de cercetare ce priveste o nisa a zonei protectiei datelor personale - profilarea, in cadrul unui proiect cu alti parteneri din Uniunea Europeana. Am profitat de evenimentul de astazi ca sa fac o prezentare de informare pe ce inseamna profilarea - am pus si mai jos prezentarea daca mai sunt si altii interesati de subiect- (sper sa revin pe subiectul asta, poate mai sunt si altii interesati)

Comenteaza pe blogul lui Bogdan Manolea, Drept & Internet - noutati si opinii.