​IBM se gandeste sa vanda divizia de semiconductoare si lucreaza cu Goldman Sachs pentru a gasi posibili cumparatori, scrie Financial Tmes care citeaza surse apropiate discutiilor. Totusi, divizia este foarte importanta si IBM nu s-a decis inca daca o va vinde sau daca va infiinta o companie mixta cu un alt partener industrial.

Financial Times citeaza analisti care spun ca ar fi o decizie istorica pentru IBM care ar face cea mai importanta schimbare de strategie din 90' incoace si s-ar departa oarecum de originile sale.

Zvonul vine la doua saptamani de la vanzarea catre Lenovo a diviziei de servere low-end IBM, pentru 2,3 miliarde dolari, insa activitatile despre care discutam acum, procesoarele, sunt mult mai importante pentru IBM si pentru viitorul sau.

Tocmai e aceea, unii analisti au ramas surprinsi de zvonuri si spun ca ar fi de neconceput ca IBM sa vanda o activitate atat de importanta. In ultimii ani ponderea semiconductoarelor a mai scazut in ansamblul vanzarilor IBM care s-a concentrat mai mult pe software si servicii.

In piata procesoarelor sunt cativa jucatori mari precum Intel, AMD, Samsung, Global Foundries si TSMC, acestea ultime doua nume fiind cotate cu sanse pentru a face un parteneriat cu IBM.

Totusi, trebuie spus ca o posibila varianta este asocierea diviziei IBM cu o terta parte, lucru care ar aduce economii celor de la IBM. Clar este ca IBM va avea si pe mai departe nevoie de semiconductori si orice intelegere s-ar parafa, ea trebuie sa permita accesul facil al IBM la tehnologie si la stocuri.