​Grupul japonez de e-commerce Rakuten a preluat cu 900 de milioane de dolari Viber Media, una dintre cele mai descarcate aplicatii de mesagerie instant pe mobil, scrie Reuters. Platforma de comert electronic a grupului nipon este a sasea cea mai mare din lume si se estimeaza ca Viber va adauga 300 milioane de useri la cei 200 de milioane ai platformei nipone.

Viber, pagina principalaFoto: Viber

Viber a fost lansata pentru iPhone in decembrie 2010, ca si competitior pentru Skype, iar o versiune preliminara pentru Android a fost lansata in mai 2011. Viber a devenit una dintre cele mai descarcate aplicatii de mesagerie instant pentru mobile fiind in top 5 al celor mai descarcate aplicatii de profil in tari precum SUA, Rusia si Australia

Rakuten, grup detinut de miliardarul nipon Hiroshi Mikitani, va plati cash achizitia si spune ca conglomeratul japonez care activeaza in domenii variate, de la finante pana la comert online, va "trece la un alt nivel" prin preluarea Viber.

Mikitani spune ca la cei 200 de milioane de utilizatori ai platformei japoneze se vor adauga 300 de milioane ai Viber

El a mai spus ca pentru Rakuten ar fi fost imposibil sa dezvolte propria aplicatie de mesagerie si ca exemplu spune ca un utilizator al serviciilor Rakuten ar putea sa contacteze direct prin Viber un magazin online de la care ar vrea sa cumpere ceva.

Seful Viber spune ca preluarea va permite aplicatiei sa devina un jucator important si pe piata de continut digital, nu doar pe partea de mesaje si convorbiri.

Platforma de comert online Rakuten Ichiba este a sasea din lume ca vanzari, iar profitul operational al grupului a fost anul trecut de peste 880 milioane dolari.