Lenovo, compania care a anuntat pe plan mondial doua achzitii majore, va intra in aprilie pe segmentul smartphone pe piata locala si tot atunci va reinnoi si gama de tablete, a spus directorul general al Lenovo Romania, Aurel Netin, la evenimentul de lansare al laptop-ului de varf de gama ThinkPad X1 Carbon Mystique. Compania a fost lider anul trecut pe piata PC-urilor, cu o cota de 19% si estimeaza ca poate ajunge la 10% din piata tabletelor in 2014.

Lenovo ThinkPad X1 CarbonFoto: Lenovo

Lenovo a preluat atat divizia de servere low-end a IBM, cat si producatorul de telefoane mobile Motorola Mobility, semn ca grupul chinez vrea sa devina un gigant mondial in mai multe domenii si are resursele financiare necesare.

Cand se vor vedea rezultatele acestor anunturi si pe piata noastra? Nu mai repede de sase-noua luni fiindca autoritatile din domeniul concurentei trebuie sa aprobe preluarile in mai multe piete mari, a explicat Aurel Netin, director al Lenovo pentru Romania.

Un pas imporant va fi in aprilie cand Lenovo, care a lansat smartphone-uri in tari precum China, Rusia sau Serbia, va veni cu primele telefoane inteligente si pe piata noastra, in prezent lucrandu-se la strategia de marketing si la pregatirea campaniilor de lansare.

Tot in aprilie va fi reinnoita si gama de tablete care la final de 2013 a primit un model numit Yoga ce promite cea mai mare autonomie din piata: 18 ore. Pentru anul in curs, Netin estimeaza o piata totala a tabletelor de 700.000 de unitati unde Lenovo si-ar dori o cota de circa 10%

Pe partea de PC-uri, Lenovo a devenit lider la vanzari atat pe plan mondial, cat si pe plan intern, avand circa 19% dintr-o piata de 630.000 unitati PC-uri in tara.

Lenovo a anuntat marti lansarea oficiala in Romania a noii generatii a laptop-ului premium ThinkPad X1 Carbon Mystique, varful de gama al seriei Thinkpad. Noul laptop, cu un ecran de 14 inchi si o greutate de 1.28 kg, este rezistent datorita constructiei din fibra de carbon.

Noul X1 Carbon Mystique este disponibil cu ecran touch cu 10 puncte de atingere,iar rezolutia este 2560 x 1440) fiind disponibila si varianta HD+ (1600 x 900). Cea mai scumpa versiune costa peste 9.000 de lei.

Compania spune ca este cel mai rezistent ThinkPad construit vreodata fiindca rezista la apa si la socuri accidentale. Lenovo spune ca modelul este cel mai usor Ultrabook de 14 inchi de pe piata si promite autonomie de noua ore si posibilitatea de a incarca bateria la 80% intr-o ora.