​Lary Page, seful Google, a purtat recent discutii cu fondatorii aplicatiei de mesagerie WhatsApp si ar fi fost dispus sa ofere mai mult decat Facebook, scrie publicatia The Information, citand surse de la Google. WhatsApp a fost cumparata cu suma record de 16 miliarde dolari, ca parte a unei tranzactii care a uimit mult lume.

The Information scrie ca seful Google a stat de vorba cu fondatorii WhatsApp dupa ce s-a aflat ca Facebook e in discutii avansate pentru preluarea aplicatiei de mesagerie instant. Sursele spun ca Google s-ar fi aratat dispusa sa ofere mai mult decat Facebook, insa cei de la WhatsApp au refuzat oferta.

Un motiv ar fi fost ca Google ar fi preluat WhatsApp doar pentru ca Facebook sa nu puna mana pe aplicatia cu 450 milioane de utilizatori.

Sursele mai spun ca cei de la WhatsApp au ales Facebook si pentru ca Mark Zuckerberg si oamenii lui au fost mai convingatori ai au planuri mari pentru WhatsApp.

Sefii Google au incercat sa-i convinga pe cei doi fondatori ca Facebook ar fi cel mai mare pericol pentru viitorul WhatsApp si ca mai bine pastreaza independenta companiei decat sa aleaga sa fie sub umbrela Facebook. Fondatorii au refuzat.

Jan Koum, cel mai important om din WhatsApp, are o poveste interesanta fiindca s-a nascut acum 37 de ani intr-un sat de langa Kiev, mama sa fiind casnica, iar tatal, angajat in constructii. Ascesiunea lui Koum a inceput la 16 ani cand mama sa a emigrat in SUA, la Mountain View.