Samsung a lansat la Mobile World Congres Barcelona noua generatie a smartwatch-ului Galaxy Gear care primeste si o versiune mai ieftina, fara camera foto, numita Gear 2 Neo. Camera foto este inclusa acum in corpul principal al dispozitivului si nu pe bratara, iar bateria tine doua-trei zile, si nu doar una, spune compania. Prima generatie Gear a fost lansata vara trecuta, insa review-urile nu au fost grozave, semn ca mai sunt multe de imbunatatit. Actuala generatie a ceasului Gear costa de la 950 lei.

Samsung Gear 2Foto: Samsung

Samsung Gear 2 si Gear 2 Neo vor fi disponibile la nivel mondial incepand cu luna aprilie.

"Cu Samsung Gear 2 si Gear 2 Neo, am imbunatatit toate functiile pe care utilizatorii le-au apreciat la Gear, pentru a oferi libertate de neegalat in viata lor de zi cu zi.", spune JK Shin, CEO si presedinte al diviziei Telecom si IT, Samsung Electronics.

Gear 2 are display de 1,63 inch Super AMOLED (320 x 320), iar camera foto este de 2 MP/ Gear 2 are 69 grame greutate, iar varianta fara camera - Neo 2 - are 55 grame. Memoria RAM este 512 MB, iar memoria interna de stocare este 4 GB.

Camera foto este inclusa acum in corpul principal al dispozitivului Gear si nu pe bratara, pentru ca utilizatorii sa sa isi asorteze tinuta cu bratarile disponibile in mai multe culori: Charcoal Black, Gold Brown si Wild Orange pentru Gear 2 si Charcoal Black, Mocha Grey si Wild Orange pentru Gear 2 Neo. Fundalul ecranului, ceasul si fonturile pot fi de asemenea personalizate.

Gear 2 si Gear 2 Neo le permit utilizatorilor sa accepte sau sa ignore apelurile primite si sa citeasca mesajele, oferind in acelasi timp optiuni de personalizare a notificarilor in functie de obiceiurile utilizatorilor.

Ambele dispozitive le permit utilizatorilor controlul produselor electronice - TV si set-top box - cu ajutorul aplicatiei WatchON Remote. In plus, datorita player-ului cu casti Bluetooth, utilizatorii isi pot lasa smartphone-ul acasa si pot asculta muzica in miscare.

Ambele dispozitive sunt echipate si cu aplicatii de fitness, oferind posibilitatea crearii unui program de fitness personalizat si monitorizarea ritmului cardiac.

Samsung Gear 2 si Gear 2 Neo se pot conecta la cateva zeci de smartphone-uri Samsung Galaxy si o noutate este ca sunt primele ce au la baza platforma Tizen, un sistem de operare pe baza de Linux dezvoltat de Samsung si Intel.