Date de "log in" pe 360 de milioane de conturi de pe diverse aplicatii web, in special e-mail-uri, au fost puse la vanzare de hackeri pe diverse site-uri din "piata neagra", relateaza Reuters care citeaza un raport al companiei de securitate Hold Security LLC, Nu este clar cine si de unde le-a furat si nici pentru ce ar putea fi exact foloste, insa aceste nume de useri si parolele pot fi folosite pentru accesarea conturilor de online banking ale celor care au aceeasi parola pe toate conturile accesate.

Hold Security LLC, care a dezvaluit si marile atacuri asupra bazelor de date Adobe, spune ca datele au fost descoperite in ultimele trei saptamani si partea ingrijoratoare este numarul mare de informatii de autentificare ce sunt scoase concomitent la vanzare.

Cele 360 de milioane de detalii au fost obtinute in mai multe atacuri separate, cel mai mare constand in colectarea ilegala a 105 milioane de nume de cont si de parole.

Cele mai multe detalii descoperite la vanzare constau in adrese de e-mail si parole pentru acces pe Gmail, Yahoo! sau Hotmail. Partea periculoasa tine de faptul ca multi au - din usurinta - aceeasi parola la mai multe conturi, inclusiv pentru internet banking, iar acest lucru i-ar face vulnerabili.

Cei mai vulnerabili sunt utilizatori care pun date pe site-uri de intalniri (dating) si cei care se inscriu pe o multime de site-uri de recrutare.