Fenomenul numit the internet of things, un internet in care milioane de aparate din jurul nostru comunica intre ele, va transforma enorm modul cum lucram si ne va face mai eficienti, lumea fiind in fata unei noi revolutii industriale datorita acetor dezvoltari, a spus premierul britanic David Cameron in deschiderea targului de tehnologie CeBit Hanovra.

David CameronFoto: Agerpres

"Cred ca internetul tuturor lucrurilor va aduce cu sine o uriasa transformare, va mari productivitatea, ne va tine mai sanatosi, va face transportul mai eficient, va reduce nevoia de energie si va lupta contra schimbarilor climatice", spune David Cameron.

Internetul tuturor lucrurilor, numit si internet omniprezent se refera la un viitor apropiat in care aparatele electrocasnice comunica unele cu altele, dar mai ales cu proprietarii lor, iar totul in jur este impanzit cu senzori, pentru ca, spre exemplu, incalzirea centrala sa porneasca automat cand locatarii se apropie de casa.

"Sunt dezvoltari care vor permite ca miliarde de obiecte sa poata comunica intre ele pe internet - folosind chip-uri low-cost cu consum redus de energie. Toate acestea au potential urias sa ne schimbe vietile", spune premierul. El da ca exemplu, contoarele care vor fi in legatura cu reteaua electrica si vor permite costuri mimime cu energia, dar si diverse mici aparate ce monitorizeaza starea de sanatate si trimit datele automat la doctori.