​Facebook mai face o achizitie, iar de data asta este un domeniu nou pentru reteaua sociala: realitatea virtuala. Compania condusa de Mark Zuckerberg achizitioneaza un tanar start-up californian numit Oculus VR care a dezvoltat un fel de ochelari de realitate virtuala pentru jocuri video. Zuckerberg spune ca tehnologia iti va permite sa asisti la cursuri fara a fi prezent in sala sau sa fii consultat de doctor fara sa te afli in fata lui.

Oculus RiftFoto: Oculus VR

Facebook va plati doua miliarde dolari, din care 400 milioane cash si 1,6 miliarde in actiuni (23 de milioane de actiuni)

Start-up-ul Oculus VR este creatia lui Palmer Luckey un entuziast al aplicatiilor de realitate virtuala, iar prototipul ce sta la baza achizitiei este Oculus Rift. Vorbim practic de un fel de ochelari ma mari ce iti permit sa percepi realitatea virtuala in jocurile video.

Prima generatie Rift a fost prezentata in 2012 si apoi imbunatatita, insa produsul nu s-a lansat pe piata, ci a ajuns doar la cativa dezvoltatori. Kit-ul costa cam 350 de dolari si terminalul video in sine a primit cronici pozitive si la targul CES Las Vegas.Nu se stie cand va fi lansat pentru pubicul larg, dar se vorbea de finalul lui 2014 sau inceputul lui 2015.

Facebook spune ca realitatea virtuala ar putea deveni o platforma de comunicatie majora. "Istoria industriei noastre dovedeste ca o data la 10-15 ani apare o noua platforma importanta de computing, fie ca e vorba de PC, de web sau de mobile. Facem un pariu pe termen lung ca realitatea virtuala de efect si cea augmentata vor deveni o parte importanta a vietii de zi cu zi", spune Mark Zuckerberg, aratandu-si entuziasmul pentru achizitia anuntata.

Zuckerberg spune ca tehnologia iti va permite sa asisti la cursuri fara a fi prezent in sala sau sa fii consultat de doctor fara sa te afli in fata lui.

Cei de la Oculus VR spun ca, in afara de gaming, de tehnologia lor s-au aratat interesati creatori de aplicatii din domenii precum auto, arhitectura, educatie si marketing.

Oculus VR a obtinut primele finantari prin platforma de crowdfunding Kickstarter si in total a primit fonduri de 91 milioane dolari.