Compania taiwaneza de electronice BenQ estimeaza pentru 2014 un avans de 10% al vanzarilor comparativ cu anul precedent in tara, pe fondul cresterii apetitului de consum al utilizatorilor in preajma Campionatului Mondial de Fotbal si diversificarii portofoliului cu 25 de produse noi, spun reprezentantii companiei. BenQ estimeaza ca piata totala a proeictoarelor se va apropia anul acesta de 10 milioane euro.

-Foto: Benq

BenQ a inregistrat anul trecut o cota de piata consolidata de 49% pe segmentul proiectoarelor in Romania si 10% pe piata monitoarelor pentru PC.

Compania a lansat saptamana aceasta 25 de produse noi - proiectoare, monitoare, ecrane pentru afisaj profesional (digital signage) si ecrane interactive - adresate atat mediului de business si educational, cat si utilizatorilor individuali.

Piata de monitoare devine tot mai specializata, mergand pe directia produselor profesionale catre industria animatiei sau cea a automatizarilor.

Studiile realizate la nivel global arata ca piata de solutii de proiectare si design pe calculator (aplicatii CAD/CAM) se ridica la aproximativ 7 miliarde de dolari in 2013, iar cea de monitoare dedicate a ajuns anul trecut la 700 milioane dolari, spun reprezentantii companiei.

Compania a lansat pe piata din Romania si un nou segment de business, cel al ecranelor de mari dimensiuni

"Piata de ecrane de business are un potential important, generat de dezvoltarea si adaptarea marilor centre comerciale la noile tendinte tehnologice, dar si de modul in care evolueaza mediul educational pretutindeni. Astfel, estimam ca pana la finalul anului, aceasta noua categorie de produse, a ecranelor profesionale interactive si de semnalizare, va avea o pondere de 10% in business-ul BenQ din Romania", spune Dragos Salamac, sef al filialei locale.

BenQ a lansat 11 noi modele de ecrane interactive si pentru afisaj electronic, cu diagonale intre 42 si 65 de inci. Acestea pot fi folosite atat individual, cat si in matrici de monitoare,

Grupul BenQ are afaceri de 20 de miliarde de dolari pe plan mondial, este format din peste 15 companii independente si activeaza in 30 de tari. Numarul de angajati trece de 100.000.