​Google a anuntat ca va prelua compania americana Titan Aerospace care dezvolta mai multe drone solare ce pot sta in aer pana la cinci ani si ar putea fi ideale pentru furnizarea de internet in zonele foarte izolate. Acum cateva saptamani s-a anuntat pe surse ca si Facebook a fost interesata de Titan, insa cei de la Google au plusat mereu. Suma tranzactiei nua fost comunicata.

Solara 60Foto: Titan Aerospace

Titan Aerospace are 20 de angajati, isi are sediul in statul american New Mexico, dezvolta mai multe drone solare numite "sateliti atmosferici" si ar vrea sa inceapa vanzarile in 2015. Aceste aeronave au o anvergura a aripilor de pana la 50 de metri si pot sta in aer pana la cinci ani la altitudini de 20.000 metri. Viteza maxima de zbor este de 100 km/h.

"Satelitii atmosferici ne pot ajuta sa ducem internetul catre milioane de oameni si sa rezolvam alte probleme, intervenind in cazul unor dezastre naturale", spun cei de la Google.

In martie, Facebook anunta ca achizitioneaza start-up-ul britanic Ascenta pentru a dezvolta drone cu ajutorul carora sa duca internetul in zone in care furnizorii clasici de internet nu ar intra niciodata fiindca nu e profitabil.

Google anuntase ca vrea sa furnizeze internet cu ajutorul unui sistem de baloane in cadrul Project Loon si a facut si teste, in timp ce Facebook a mers direct pe varianta dronelor, acestea fiind mult mai usor controlabile si mai viabile per total.

Citeste aici despre cele doua moduri de aduce internet in zone sarace si izolate.