​Dupa ce Apple a cumparat cu 3 miliarde de dolari compania de echipamente audio Beats Electronics, unul dintre fondatorii acesteia, rapper-ul Dr Dre a devenit angajat al Apple, iar la conferinta dezvoltatorilor a fost prezentat oficial intr-o conversatie relaxata. Craig Federighi de la Apple a vorbit in direct la telefon cu Dr Dre care a intrebat in gluma cand trebuie sa vina la munca, glumind ca ar vrea sa fie acolo inaintea sefului Tim Cook care e celebru pentru ca ajunge foarte devreme.

Dr Dre este unul din fondatorii companiei pe care Apple a dat 3 mldFoto: Captura YouTube

Apple a anuntat miercuri ca a decis sa cumpere cu 3 miliarde de dolari Beats Electronics, o companie care produce unele dintre cele mai populare casti din lume si detine un serviciu de streaming audio, aceasta fiind cea mai mare tranzactie din istoria Apple,

Ei bine, Beats a fost fondata de celebrul producator muzical Jimmy Iovine si de Dr Dre, iar la conferinta dezvoltatorilor Apple din San Francisco o discutie prin telefon cu Dr Dre a fost ocazia ideala de a testa noi functionalitati pe Mac.

In discutia purtata de Craig Federighi, vicepresedinte de software engineering la Apple, Dr Dre a intrebat in gluma cand trebuie sa vina la munca si i s-a raspuns ca, daca vrea sa ajunga inainte de CEO-ul Tim Cook, ar terbui sa vina inainte de 4.30 dimineata. "Noua regula este ca angajati sa vina la 9.00, mai ales daca nu vrei sa pierzi un tricou gratuit". a mai glumit Craig Federighi in mesajul de bun-venit la Apple pentru Dre care, miliardar fiind, nu va trebui sa vina prea des la munca...

Beats e cunoscuta in SUA pentru castile premium cu design reusit si calitate execelenta a sunetului. Apple va putea folosi experinta companiei pentru dispozitivele "la purtator" (wearables).

Beats Music are si un serviciu de streaming audio, precum Pandora sau Spotify, care a fost lansat in urma cu cateva luni si care pentru 10 dolari pe luna ofera utilizatorilor acces la peste 20 de milioane de melodii. Apple cumpara Beats Music dar va continua sa opereze si iTunes Radio, un serviciu care este gratuit.

Beats Music are in prezent 250.000 de abonati, la cateva luni de la lansare. Spre comparatie, Spotify are aproximativ 10 milioane de abonati.