​Despre smartwatch-ul Apple se vorbeste de peste doi ani, companii cunoscute precum Sony si Samsung vand astfel de dispozitive, iar acum, o noua runda de zvonuri indica faptul ca in octombrie mult-asteptatul ceas "inteligent" al Apple va veni in piata cu o productie initiala estimata a fi de 3-5 milioane unitati/luna, scrie Reuters care citeaza surse japoneze. PC Advisor vine cu alte presupuneri legate de pret si specificatii. Despre ele puteti citi in articol.

Despre ceasurile "smart" cu sistem de operare si camera video s-a scris mult, iar pe piata au aparut numeroase modele in ultimii doi ani. Lipseste insa un nume ilustru: Apple.

Informatii obtinute de Nikkei si citate de Reuters arata ca mult-asteptatul smartwatch va veni in octombrie si la inceput productia lunara va fi intre 3 si 5 milioane unitati.

Tim Cook, CEO al Apple, spunea in mai 2013, intrebat ce planuri are Apple vis-a-vis de smartwatch, ca un astfel de dispozitiv este interesant. Apple este insa foarte secretoasa cand e vorba de planuri de lansari, astfel ca nimic nu e confirmat.

PC Advisor adauga noi presupuneri despre "iWtach", cum a fost "botezat" de presa. Va avea ecran curbat in stilul Samsung Galaxy Gear si va fi disponibil in doua versiuni de marime a ecranului: 1,3 si 1,5 inci, insa in multe tipuri de culori pentru a multumi atat publicul feminin, cat si pe cel masculin.

E de asteptat sa functioneze si de sine statator, si nu doar sincronizat cu iPhone-ul si ca pret se estimeaza ca va costa cu siguranta peste 350 euro, fiind premium, la fel ca si celelalte produse Apple.

Va fi un mare avantaj ca ceasul sa permita atat primirea, cat si initierea apelurilor, fara nevoia de sincronizare cu un iPhone. Ar trebui sa aiba posibilitatea de a rula aplicatia de harti, de e-mail, dar si o versiune de Siri.

Zvonurile mai vorbesc despre o baterie de 250mAh, neobisnuit de mare pentru un terminal atat de mic. O astfel de baterie ii va da o autonomie de peste o zi chiar si folosit intens, autonomia fiind esentiala, stiut fiind ca oamenii nu vor sa aiba foarte des grija incarcarii terminalelor.

Apple a vandut anul trecut 116 milioane de iPhone-uri, peste 70 de milioane de tablete iPad si 50 de milioane de iPod-uri, E greu de crezut ca iWatch va ajunge la cifre atat de mari in primul an, insa cand Apple va lansa ceasul, milioane de oameni care asteptau acest produs vor merge sa-l cumpere strict pentru ca este un produs Apple.