Oracle a anuntat a doua cea mai mare achizitie din istoria sa, urmand sa cumpere cu 5,3 miliarde dolari compania americana Micros Systems Inc, furnizor de software pentru restaurante si hoteluri. Tranzactia a fost aproape de a se concretiza si acum sase ani, insa a "picat" in ultima clipa. Micros Systems are 6.300 de angajati si afaceri anuale de peste 1,2 miliarde dolari.

Micros Systems furnizeaza terminale si software pentru restaurante si hoteluri si furnizeaza si servicii de operare si mentenanta pentru POS-uri. Sistemele sale sunt instalate in 330.000 de restaurante, moteluri, cazinouri, hoteluri si alte tipuri de localuri din 180 de tari.

Oracle voia de mult timp sa preia Micros Systems pentru a intra pe segmentele retail si turism. Oracle are lichiditati in valoare de 39 miliarde dolari si o capitalizare de piata de 190 miliarde dolari. Afacerile anuale depasesc 37 miliarde dolari, iar numarul de angajati este de 122.000.

Micros Systems a fost fondata in 1977, are sediul in Columbia, Maryland, USA si afacerile anuale au fost de 1,29 miliarde dolari in anul fiscal trecut, prognoza fiind de 1,37 miliarde dolari in anul fiscal curent.

Pentru Oracle, cuvantul de ordine este diversificare si tocmai de aceea in ultimul deceniu a cheltuit 50 miliarde dolari pentru achizitia a 100 de companii.