La magazinul foto F64 va fi lansat pe 15 iulie un dictionar ilustrat de termeni fotografici, cartea avand 320 de pagini si un pret de 35 lei. Dictionarul este coordonat de FOTO4all si a aparut la Editura Filos.

CopertaFoto: F64

Aflat la prima editie, dictionarul cuprinde peste 170 de termeni fotografici uzuali, fiecare dintre ei avand o scurta definitie si fiind in general exemplificat vizual, de multe ori existand si informatii suplimentare, contextuale sau de tipul "stiati ca".

Dictionarul este primul de acest tip pe piata din Romania si a fost ideea lui Andrei Zincenco, co-fondator si sponsor al FOTO4all, arata un comunicat al F64 Studio.

Care este diferenta dintre diafragma si apertura? Ce este si la ce ne ajuta histograma? AEB? AF? WB? Ce inseamna "simeza"? Zgomotul de imagine se aude tare? Cand au aparut primele portrete? Ce este modul de prioritate diafragma, cand si de ce sa-l folosim? Ce implica un proiect fotografic? Sunt cateva intrebari la care aceasta carte raspunde.

La realizarea acestui dictionar au lucrat: Andrei Zincenco, Cristina Tinta, Miluta Flueras, Ana Neacsa, Andrei Baciu si Marcel State. Proiectul este recomandat de catre fotografi si editori cunoscuti: Vlad Eftenie, Dragos Asaftei, Dorin Bofan, Calin Stan, Mirela Momanu si Cristina Costieanu.

Dictionarul costa 35 de lei si este disponibil in diverse librarii si magazine online de carte, precum si in magazinul F64.