Sony a anuntat ca va investi 345 milioane dolari pentru a creste productia de senzori de imagine destinati camerelor foto folosite la smartphone-uri si tablete, scrie Reuters. Sony, care furnizeaza seznorul de imagine si pentru camera principala a iPhone-ului, a cumparat recent o uzina japoneza pentru a creste productia si spera sa profite de nebunia selfie-urilor, aceste autoportrete foarte la moda.

Sony va investi 345 milioane dolari pentru a creste cu 13% productia de seznori CMOS, iar un sfert din suma va fi investita pana la final de martie 2015, restul urmand sa fie investita pana in august 2015. Investitiile se indreapta catre doua fabrici japoneze si productia lunara va creste pana la 68.000 unitati, obiectivul pe termen lung fiind de 75.000.

Acesti senzori sunt destinati in special camerelor frontale ale smartphone-urilor si tabletelor, calitatea acestor camere fiind un subiect tot mai important in piata, din moment ce cumparatorii le folosesc tot mai des pentru selfie-uri.

Sony are probleme financiare din cauza scaderilor pe segmentul TV, insa partea de senzori de imagine este una foarte promitatoare, mai ales ca japonezii furnizeaza componente si pentru Apple si vrea o dublare a contractului.