Facebook a anuntat inca din aprilie ca va dezactiva functia de chat din aplicatia propriu-zisa de mobil si ii obliga pe utilizatori sa-si instaleze aplicatia dedicata Facebook Messenger daca vor sa dialogheze cu contactele din retea. Ei bine, acum a venit un "ultimatum" si in cateva zile chat-ul va fi posibil doar prin aplicatia separata Messenger. Cu siguranta multi vor fi deranjati de faptul ca nu au incotro si trebuie sa-si mai puna inca o aplicatie, in loc sa aiba totul la un loc. In plus, pe App Store aplicatia de chat nu e prea iubita fiindca are doar trei stele din cinci.

Facebook a inceput din aprilie sa notifice utilizatorii din mai multe tari europene ca vor putea face chat cu contactele din retea doar daca isi instaleza aplicatia Messenger de pe Google Play sau App Store. Acum modificarea se va aplica tuturor si nu mai poate fi evitata.

Cei de la Facebook spun ca aplicatia Messenger este mai rapida si mai fiabila decat functia de mesagerie instant inclusa in prezent in aplicatia propriu-zisa de Facebook.

Sunt tot mai dese notificarile de genul "Ne-am mutat pe Messenger". Cei de la Facebook spun ca scopul este sa aiba cea mai buna aplicatie de mesagerie si sa fie evitata confuzia utilizarii a doua aplicatii separate de mesagerie. Facebook Messenger este folosita lunar de circa 200 milioane de useri.

Evident ca Facebook incearca sa justifice schimbarea, insa foarte multi vor fi suparati ca trebuie neaparat sa descarce Messenger. In plus, aplicatia nu a primit rating-uri grozave, pe App Store avand trei stele de cinci. Pe Google Play are patru stele din cinci.