​Actiunile Apple au atins marti un nivel record de peste 100 de dolari, depasind valoarea maxima din toamna lui 2012, semn ca investitorii anticipeaza lansarea unor produse mult-asteptate, cum ar fi noua generatie iPhone si ceasul inteligent, scrie Financial Times.

Recordul precedent a fost in septembrie 2012 cand actiunile companiei au atins 100,30 dolari, intrand apoi in declin dupa moartea lui Steve Jobs cand multi investitori s-au intrebat daca Apple va putea continua parcursul excelent.

Marti, maximul la tranzactionare a fost atins la pranz, 100,68 dolari, iar la inchidere valoarea a fost de 100,53, un nou record pentru final de sedinta. Explicatia este ca investitorii au incredere in Tim Cook si in planurile sale, mai ales ca in lunile urmatoare sunt asteptate lansari interesante.

Astfel, in prima parte din septembrie ar trebui sa fie prezentata noua generatie de iPhone, iar la final de 2014 sau la inceput de 2015 ar trebui sa ajunga in piata smartwatch-ul despre care s-a speculat enorm in ultimii doi ani.

Ceasul inteligent va fi un produs esential, iar un raport Morgan Stanley estimeaza ca vor fi vandute 60 de milioane de unitati in primul an, marja de profit fiind impresionanta: 40%.