Gigantul Amazon.com a anuntat cea mai mare achizitie din istoria sa, urmand sa plateasca 970 milioane dolari pentru compania de live stream gaming Twitch. Informatia a surprins multa lume, mai ales ca se spunea acum cateva luni ca Twitch este in discutii avansate cu Google. Pe Twitch intra zilnic in medie 7 milioane de vizitatori unici, multi dintre ei urmarindu-i pe altii cum joaca.

Twitch a fost fondata in 2011 ca parte a proiectului Justin.tv, care nu mai exista, iar acum are un numar total de 55 milioane useri. Twitch se bazeaza pe faptul ca multi sunt fascinati sa se uite pe internet in timp real cum alti oameni joaca jocuri video, unii stand ore in sir. O audienta atat de fidela reprezinta o tinta interesanta pentru advertiseri.

In plus, integrand in jocuri tot mai multe link-uri catre produse de pe Amazon.com, pot fi adusi clienti catre acesta.

Amazon vrea sa devina relevanta in domeniul jocurilor video, a cumparat recent un mic dezvoltator si spera sa ajunga sa obtina venituri tot mai mari din segment. Amazon nu are ambitia de a deveni un gigant pe partea de jocuri video, insa isi completeaza in mod inspirat business-ul de streaming video prin Twitch, un loc unde oamenii mai mult ii privesc pe altii cum joaca, decat sa joace ei insisi.

Amazon a obtinut prin achizitia Twitch o retea sociala de gaming speciala, una in care oamenii ii privesc pe altii jucand si in acelasi timp fac chat pe aceasta tema, tipul de interactiune fiind diferit fata de alte retele.

Si la toate acestea se adauga faptul ca Amazon a obtinut o companie pe care si Google si-a dorit-o, dar nu a putut sa o obtina.