​Apple va incepe in primul trimestru din 2015 productia unei versiuni de iPad cu ecran de 12,9 inci, model despre care se vorbeste de circa un an, scrie Bloomberg. Apple comercializeaza doua versiuni de iPad (9,7 si 7,9 inci), iar un model mai mare ar fi interesant pentru clientii companii.

Bloomberg scrie pe surse ca Apple poarta de peste un an discutii cu furnizorii pentru a produce iPad-ul cu ecran mare, dar si iPhone-uri mai mari. Apple are 27% din piata mondiala a tabletelor, cota scazand cu sase puncte procentuale intr-un an, in special din cauza numarului foarte mare de terminale ieftine cu Android.

O tableta foarte mare - cu ecran de 12,9 inci - ar fi extrem de utila si companiilor si ar putea fi cumparata de universitati, scoli si institutii guvernamentale. Tabletele sunt foarte bune pentru a viziona clipuri si pentru a naviga pe internet, insa stau prost la partea de creatie de continut in special din cauza ca e greu sa tastezi pe ele, iar multe programe familiare de pe PC nu sunt optimizate.

Aceste neajunsuri pot fi rezolvate de o tableta cu ecran mare si specificatii excelente, miza fiind ca firmele sa cumpere aceste tablete in volume mari si sa transfere pe ele activitati realizate in prezent pe laptop-uri sau desktop-uri.

Despre Apple s-a scris si ca va lansa iPhone-uri cu ecran mai mare, sursele sustinand ca pe 9 septembrie va fi prezentat un model de 4,7 inci, dar si unul de 5,5 inci.