​Motorola intra in segmentul ceasurilor inteligente lansand un model cu ecran circular de 1,5 inci, sistem de operare Android Wear si un pret de circa 250 euro. Rick Osterloh, seful companiei, spune ca primele smartwatch-uri de la diverse marci au fost de slaba calitate si categoria inca sufera din cauza asta.

Moto 360Foto: Motorola

Foarte putine dintre ceasurile computerizate din piata aveau ecran circular, iar Motorola a ales un astfel de design cu modelul de 49 de grame numit moto 360. Ceasul functioneaza sincronizat cu un smartphone, are senzori care masoara pulsul si numarul de pasi facuti si este rezistent la apa.

Modelul are 512 MB de RAM, stocare interna 4 GB, iar bateria de 320 mAH ar trebui sa tina o zi de utilizare intensa. Ceasul se incarca wireless printr-un docking station inclus in pachet, iar moelul este disponibil cu curea de piele. Ecranul Gorilla Glass 3 are rezolutie 320 x 290 si 205ppi.

Rick Osterloh, seful companiei, spune ca primele ceasuri inteligente din piata au fost produse nereusite si clientilor nu li s-au parut deloc interesante. El sustine ca acele companii care au lansat primele smartwatch-uri nu au rezolvat problemele pe care aceste produse le aveau, el motivand astfel si intarzierea cu care Motorola a intrat in segment. El mai spune ca intrarea Apple in categorie o va face mult mai interesnta si adauga ca, la fel ca alte produse aflate la inceput de drum, partea grea va fi ca oamenii sa fie convinsi de beneficiile unui smartwatch.