AVstore, magazin care comercializeaza echipamente audio premium, estimeaza afaceri de 2,5 milioane euro anul acesta, in crestere cu 25% fata de anul trecut. Piata echipamentelor audio premium este in crestere, mai ales la partea de casti audio, insa cele mai scumpe sisteme audio ajung la 100.000 de euro, precum cel vandut recent de companie proprietarilor unei vile din Corbeanca. Acest sistem este destinat a fi folosit intr-o singura camera, inaa una de 60 mp.

Boxa MissionFoto: AVStore

Magazinul AVstore s-a deschis in 2008 si afacerile au crescut de la an la an, in 2013 vanzarile fiind de circa doua milioane euro, domeniile audio si video avand ponderi aproape egale. Compania, fondata de patru antreprenori romani in 2004, este cunoscuta mai ales pentru castile premium ale unor marci precum Sennheiser, Pioneer, Beats sau Audeze. Cele mai scumpe casti ajung la 2.000 de euro.

Conform studiilor de piata, AVstore detine o cota de 10% din piata de casti din Romania, fiind lider pe segmentul de casti audio high end. De asemenea, AVstore este pe primul loc la vanzari si pe piata de playere si amplificatoare pentru casti.

Reprezentantii companiei estimeaza ca lunar se cumpara in Romania casti de circa 250.000 de euro din toate marcile, in afacerile AVstore castile avand o pondere tot mai mare de la an, ajungand in prezent la circa 20-25%. Ca valoare, vanzarile de casti la AVstore au crescut cu 50% anul acesta, ajutate de cresterea vanzarilor de smartphone-uri si tablete.

O parte importanta a business-ului o reprezinta boxele, compania introducand recent marca Mission, cu produse de la circa 600 de lei. Sistemele audio cu boxe si proiectoare sunt cele mai scumpe produse de la AVstore, recordul de pret fiind atins recent de un client din Corbeanca ce a dat 100.000 de euro pentru un sistem cu boxe si proiector destinat unei singure camere a vilei. Sistemul este practic un cinematograf de casa si a fost instalat intr-o camera in care s-au mai investit mii de euro pentru antifonare, astfel incat sa nu se auda nimic in restul vilei, spun reprezentantii companiei.

AVStore vinde produsele si catre companii de retail cunoscute precum eMAG, Evomag, cel.ro si Domo, segmentul business to business reprezentand 10% din vanzarile totale anul trecut, cu perspective clare de crestere anul acesta,

Compania are noua angajati, iar showroom-ul este in zona Cotroceni. AVstore planuieste sa isi mute sediul intr-un amplasament mai mare la inceput de 2015.