Exista, de acum, peste un miliard de site-uri in reteaua internet, iar aceasta cifra creste in permanenta, potrivit ultimelor date publicate in timp real, marti, de site-ul specializat Internet Live stats, transmite AFP.

Internetul a sarbatorit 25 de ani la inceputul anului iar internetlivestats.com afirma ca netul numara miercuri, cu putin inainte de ora 00,00 GMT, 1,06 miliarde site-uri.

Ideea unei retele mondiale conectate a fost dezvoltata in anii 1980 de britanicul Tim Berners-Lee, care era atunci un tanar inginer in informatica la un laborator de fizica din Elvetia.

Acesta a dezvoltat o modalitate de comunicare facila intre mai multe computere, primul pas spre un fenomen care a schimbat viata a miliarde de oameni.

El si-a prezentat ideea in scris in 12 martie 1989, o zi care este in general considerata data de nastere a web-ului.

Militarii americani au studiat ideea de a conecta computerele in retea in anii 1950 si au lansat Arpanet in 1969, un precursor al internetului.

Dar, gratie sistemului lui "Sir Tim", astazi in varsta de 59 de ani, oamenii au putut publica ce au dorit pe computere legate intre ele prin internet, deschizand calea unei imense impartasiri de informatii si unei explozii a numarului de site-uri.

Motoarele de cautare imense precum Google sau Yahoo! au fost ulterior create pentru a ajuta oamenii sa gaseasca paginile care ii interesau in multimea de informatii publicate.

Astfel, doar marti Google a inregistrat peste 3,1 miliarde de cautari, potrivit internetlivestats.com. Si aproape 170 de miliarde de e-mail-uri au fost trimise in cursul ultimelor 24 de ore.

Tot potrivit site-ului internetlivestats.com, pragul de 3 miliarde de internauti ar urma sa fie depasit in scurt timp.

Reversul medaliei este ca electricitatea consumata pentru a face sa functioneze internetul a generat cel putin 2,17 milioane de tone de dioxid de carbon (CO2) aruncate in atmosfera doar in ziua de marti, potrivit internetlivestats.