Antreprenorul Radu Apostolescu, co-fondator al eMAG, a devenit actionar majoritar la Abis Studio, companie specializata in productia publicitara si de film, a anuntat luni aceasta companie. Valoarea tranzactiei este confidentiala. In prezent, actionari in cadrul companiei sunt Radu Apostolescu (45%), Gabriel Antal (40%) si Adriana Ionica (15%). Structura de management si organigrama Abis Studio vor ramane aceleasi, iar Radu Apostolescu se va implica in strategia companiei la nivel de consiliu de administratie, fara a detine o functie executiva.

Iulian Stanciu si Radu ApostolescuFoto: eMAG
  • "In industria de publicitate si  cinematografica, jucatorii din piata au asteptari din ce in ce mai mari in ceea ce priveste calitatea si creativitatea executiilor.  Abis  Studio a revolutionat in multe randuri piata cu productii spectaculoase si are si echipa si know-how-ul cu care sa surprinda in continuare. Ma bucur cu atat mai mult sa ma alatur companiei, mai ales ca aceasta activeaza in zonele in care eu cred cel mai mult, acelea de comunicare si imagine imbinate cu tehnologii de varf",  a declarat Radu Apostolescu.

Abis Studio, companie infiintata de Gabi Antal si Adriana Ionica, are o experienta de peste 18 ani in furnizarea de servicii in productia de advertising si film pentru piata locala si internationala. Partenerii traditionali ai Abis Studio sunt marile agentii de publicitate cu care compania a dezvoltat proiecte importante inca de la infiintare.

In cinematografie, prima productie Abis Studio este Domnisoara Christina (2013), film recompensat cu 3 trofee la Gala Premiilor Gopo. Abis Studio furnizeaza servicii de post-productie pentru numeroase productii romanesti si internationale, printre cele realizate numarandu-se si filmele romanesti premiate la Cannes in 2007 si Berlin in 2013.

  • "Aceasta investitie este o etapa extrem de importanta si un semn de incredere pentru Abis Studio. Finantarea va sustine dezvoltarea companiei in perioada imediat urmatoare prin achizitii de echipamente si tehnologii noi  precum si cresterea echipei, urmarindu-se diversificarea serviciilor oferite",  a precizat Gabriel Antal, fondator  si Director General Abis Studio.

Cele mai recente date de la Registrul Comertului despre eMAG si Abis Studio

Conform ultimelor date de la Registrul Comertului (19.08.2014), actionarii Abis Studio erau: APEX MEDIA ZONE SRL (persoana juridica - 20% din capitalul social) si Gabriel Antal (persoana fizica - 80% din capitalul social).

UPDATE In legatura cu aceste date, reprezentantii Abis Studio au declarat pentru HotNews.ro ca "Datele de la Registrul Comertului nu sunt actuale, acest proces fiind unul de durata si putand sa se intinda pana chiar si la aproximativ 60 de zile. Documentatia este publica la Ministerul de Finante."

In 10 iunie 2014, Radu Apostolescu, co-fondatorul eMAG, a anuntat ca isi va vinde participatia de 8,4% de la Dante International, firma care detine eMAG.

La acel moment, eMAG, cel mai mare magazin online din regiune, era detinut de Dante International, ai carei actionari erau grupul Naspers 70%, Iulian Stanciu - 21,6% si Radu Apostolescu - 8,4%.

Cele mai recente date de la Registrul Comertului (17 septembrie 2014) referitoare la Dante International SA arata ca actionarii sunt urmatorii:

- MIH ALLEGRO B.V.- persoana juridica cu sediul in Olanda - 70% din actiuni (avand calitatea de asociat)

- APOSTOLESCU RADU COZMIN - cu 8,4231% din actiuni (avand calitatea de asociat)

- STANCIU IULIAN GABRIEL - 21.5769% din actiuni (avand calitatea de actionar).

La persoane imputernicite, sunt trecuti urmatorii:

- STANCIU IULIAN GABRIEL - avand calitatea de director, administrator si avand functia de director general

- BERTA CRISTINA GABRIELLA - administrator

- LUCA VIOLETA - administrator

- ILLG LAWRENCE CHARLES - administrator

- XU YANG - cetatean chinez. Calitate: administrator si Functie: membru in consiliul de administratie.

In Romania, Abis Studio a lucrat cu agentii de publicitate precum: McCann Erickson, Publicis, Saatchi & Saatchi, BBDO, GMP, Papaya, Ogilvy, DDB sau Young & Rubicam. De-a lungul intregii activitati, ABIS Studio a dezvoltat numeroase proiecte pentru companii precum: Orange Romania, Vodafone Romania, Coca-Cola, Nestle, L¬Oreal, Raiffeisen Bank, Unicredit Tiriac Bank, CEC Bank, BCR, OMV Petrom, Carrefour, Procter&Gamble, Unilever Romania, Pepsico Romania, Sabmiller, Heineken Romania, UPC, KFC sau Tuborg. In plan international, compania a activat in tari precum Turcia, Polonia, Ucraina, Dubai, Qatar, Kuwait, Egipt si China.